|
Dr.sc.
Gabriela Vuletin Selak |
|
|
Znanstveno
usavršavanje:
- 2016.
Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA),
Departamento de Horticultura (Valencia, Spain); glavni
istraživač u timu, dr. Angeles Calatayud; specijalizacija
u području uloge cijepljenja plodovitog povrća u prevladavanju
abiotičkog stresa (vodni i solni stres); usavršavanje
provedeno u sklopu projekta "Tomato grafting mitigates
biotic stress caused by whiteflies"; uz potporu Hrvatske
zaklade za znanost (IP-2014-09-3365);
- 2015.
Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA),
Departamento de Horticultura (Valencia, Španjolska); Određivanje
svojstva fotosintetskog aparata cijepljenih biljaka u
uvjetima abiotskog stresa korištenjem metode fluorescencije
klorofila (Chlorophyll fluorescence imaging; CFI); STSM
u okviru COST Action FA 1204 Vegetable Grafting to Improve
Yield and Fruit Quality under Biotic and Abiotic Stress
Conditions;
- 2012.
Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče,
Inštitut za sredozemsko kmetijstvo in oljkarstvo (Izola,
Slovenija); Upotreba molekularnih markera (SSR) u određivanju
roditeljstva iz embrija masline;
- 2011.
International Olive Council (IOC, Madrid, Španjolska);
International seminar on olive cultivation systems and
oil quality;
- 2011.
Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet (Split, Hrvatska),
Ljetna škola znanstvene komunikacije; potpora Nacionalna
zaklada za znanost (NZZ);
- 2009.
Universidad de Almería, Departamento de Producción Vegetal
(Almería, Španjolska); Primjena metoda fluorescentne i
elektronske mikroskopije u istraživanju reproduktivnih
značajki voćnih vrsta;
- 2006.
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta (Ljubljana,
Slovenija); Određivanje unutarsortne i međusortne varijabilnosti
sorti masline upotrebom molekularnih metoda (AFLP i SSR);
- 2006.
Institut Ruđer Bošković (Zagreb, Hrvatska); Metodološki
tečajevi u biologiji i medicini – "DNA i RNA";
- 2003.
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u
suradnji s International Olive Oil Council (Split, Hrvatska);
Usavršavanje u ocjenjivanju maslinovog ulja sudjelovanjem
na međunarodnom seminaru "Poboljšanje kvalitete maslinovog
ulja".
|
|