Enološki laboratorij
              
Cjenik analiza 
                      vina, mošta, octa i jakih alkoholnih pića 
                    Ovlašteni 
                      ispitni laboratorij po rješenju Ministarstva poljoprivrede, 
                      Klasa: UP/I-320-14/19-01/109  
                    
   
    |   NAZIV 
        USLUGE / ANALIZE  | 
      METODA  | 
      CIJENA 
        ANALIZE s PDV-om (EUR)  | 
   
   
    Relativna 
        gustoća (20/20ºC)  | 
      *OIV-MA-AS2-01  | 
      8,00  | 
   
   
    |   Stvarni 
        alkohol  | 
      *OIV-MA-AS312-01  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        alkohol  | 
      *OIV-MA-AS312-01  | 
      35,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        suhi ekstrakt  | 
      *OIV-MA-AS2-03B  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Reducirajući 
        šećeri  | 
      *MET-V-13  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Ekstrakt 
        bez šećera  | 
                          *OIV-MA-AS2-03B  | 
      35,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        šećer kao invertni  | 
      *MET-V-16  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Pepeo  | 
      *OIV-MA-AS2-04  | 
      18,00  | 
   
   
    |   pH 
        vrijednost  | 
      *OIV-MA-AS313-15  | 
      4,00  | 
   
   
    |   Ukupna 
        kiselost (izražena kao vinska)  | 
      *OIV-MA-AS313-01  | 
      4,00  | 
   
   
    |   Hlapljiva 
        kiselost (izražena kao octena)  | 
      *OIV-MA-AS313-02  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Hlapljiva 
        kiselost (izražena kao octena)  | 
      *MET-V-15  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Slobodni 
        SO2  | 
      *OIV-MA-AS323-04A1  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        SO2  | 
      *OIV-MA-AS323-04A2  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Tlak 
        CO2  | 
      *OIV-MA-AS314-02  | 
      6,00  | 
   
   
    |   Saharoza  | 
      *MET-V-21  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Limunska 
        kiselina (enzimska metoda)  | 
      MET-V-10  | 
      20,00  | 
   
   
    |   Jabučna 
        kiselina (enzimska metoda)  | 
      MET-V-12  | 
      20,00  | 
   
   
    |   Mliječna 
        kiselina (enzimska metoda)  | 
      MET-V-25  | 
      20,00  | 
   
   
    |   Dušik 
        dostupan kvascu (YAN/ enzimska metoda)  | 
      MET-V-28  | 
      45,00  | 
   
   
    |   Šećer 
        u moštu (°Oe, Babo)  | 
      MET-V-14  | 
      4,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        alkohol u vinskom i voćnom octu  | 
      MET-V-17  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Ukupna 
        kiselost (izražena kao octena) u vinskom i voćnom octu  | 
      MET-V-18  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Slobodni 
        SO2 u vinskom i voćnom octu  | 
      MET-V-19  | 
                         
                           7,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        SO2 u vinskom i voćnom octu  | 
      MET-V-19  | 
                         
                           7,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        suhi ekstrakt u jakim alkoholnim pićima  | 
      MET-V-24  | 
      10,00  | 
   
   
    |   Hlapljiva 
        kiselost u jakim alkoholnim pićima  | 
      MET-V-22  | 
      7,00  | 
   
   
    |   Ukupni 
        esteri kao etil acetat u jakim alkoholnim pićima  | 
      MET-V-23  | 
      18,00  | 
   
   
    |   Kontrola 
        mošta (ukupna kiselost, pH vrijednost, šećer u moštu) i stručni savjet  | 
      *OIV-MA-AS313-01 
                          *OIV-MA-AS313-15 
      MET-V-14  | 
      20,00  | 
   
   
    |   Kontrola 
        vina (ukupna kiselost, hlapljiva kiselost i slobodni SO2) i 
        stručni savjet  | 
      *OIV-MA-AS313-01 
                          *OIV-MA-AS313-02 
                          *OIV-MA-AS323-04A1  | 
      26,00  | 
   
   
    |   Kompletna 
        analiza vina  | 
      (prema 
        10 parametara)   | 
      109,00  | 
   
   
    |   Utvrđivanje 
        vrijednosti za nutritivnu deklaraciju  | 
                          MET-V-31 
                            MET-V-33 
                            *MET-V-13  | 
      30,00  | 
   
                     
                    *Akreditirane 
                      metode. Izvornik: Compendium of International Methods of 
                      Wine and Must Analysis, International Organization of Vine 
                      and Wine (OIV), Paris. 
                    Voditeljica 
                      Enološkog laboratorija: Dr. sc. Irena Budić-Leto 
                    Ravnateljica 
                      Instituta: Dr. sc. Katja Žanić  
                    Broj: 
                      05-42/1-25 
                      Split, 17. veljače 2025. 
					
 |