Stručne usluge institutskih laboratorija
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja


Enološki laboratorij

Laboratorij za pedologiju i ishranu bilja

Laboratorij za preradu voća i povrća



Usluge institutskih laboratorija







Enološki laboratorij

Cjenik analiza vina, mošta, octa i jakih alkoholnih pića

Ovlašteni ispitni laboratorij po rješenju Ministarstva poljoprivrede,
Klasa: UP/I-320-14/19-01/109

NAZIV USLUGE / ANALIZE

METODA

CIJENA ANALIZE s PDV-om (EUR)

Relativna gustoća (20/20ºC)

*OIV-MA-AS2-01

8,00

Stvarni alkohol

*OIV-MA-AS312-01

18,00

Ukupni alkohol

*OIV-MA-AS312-01

35,00

Ukupni suhi ekstrakt

*OIV-MA-AS2-03B

18,00

Reducirajući šećeri

MET-V-13

18,00

Ekstrakt bez šećera

MET-V-3

35,00

Ukupni šećer kao invertni

MET-V-16

18,00

Pepeo

*OIV-MA-AS2-04

18,00

pH vrijednost

*OIV-MA-AS313-15

4,00

Ukupna kiselost (izražena kao vinska)

*OIV-MA-AS313-01

4,00

Hlapljiva kiselost (izražena kao octena)

*OIV-MA-AS313-02

7,00

Hlapljiva kiselost (izražena kao octena)

MET-V-15

7,00

Slobodni SO2

*OIV-MA-AS323-04A1

7,00

Ukupni SO2

*OIV-MA-AS323-04A2

7,00

Tlak CO2

*OIV-MA-AS314-02

6,00

Saharoza

MET-V-21

18,00

Limunska kiselina (enzimska metoda)

MET-V-10

20,00

Jabučna kiselina (enzimska metoda)

MET-V-12

20,00

Mliječna kiselina (enzimska metoda)

MET-V-25

20,00

Dušik dostupan kvascu (YAN/ enzimska metoda)

MET-V-28

45,00

Šećer u moštu (°Oe, Babo)

MET-V-14

4,00

Ukupni alkohol u vinskom i voćnom octu

MET-V-17

18,00

Ukupna kiselost (izražena kao octena) u vinskom i voćnom octu

MET-V-18

7,00

Slobodni SOu vinskom i voćnom octu

MET-V-19

6,00

Ukupni SOu vinskom i voćnom octu

MET-V-19

6,00

Ukupni suhi ekstrakt u jakim alkoholnim pićima

MET-V-24

10,00

Hlapljiva kiselost u jakim alkoholnim pićima

MET-V-22

7,00

Ukupni esteri kao etil acetat u jakim alkoholnim pićima

MET-V-23

10,00

Kontrola mošta (ukupna kiselost, pH vrijednost, šećer u moštu) i stručni savjet

OIV-MA-AS313-01

OIV-MA-AS313-15

MET-V-14

20,00

Kontrola vina (ukupna kiselost, hlapljiva kiselost i slobodni SO2) i stručni savjet

OIV-MA-AS313-01

OIV-MA-AS313-02

OIV-MA-AS323-04A1

26,00

Kompletna analiza vina

(prema 10 parametara)

109,00

Utvrđivanje vrijednosti za nutritivnu deklaraciju

(B) / AOAC

30,00

*Akreditirane metode. Izvornik: Compendium of International Methods of Wine and Must Analysis, International Organization of Vine and Wine (OIV), Paris.

Voditeljica Enološkog laboratorija: Dr. sc. Irena Budić-Leto

Ravnateljica Instituta: Dr. sc. Katja Žanić

Broj: 05-42/1-25
Split, 17. veljače 2025.

Cjenik u pdf formatu

   

sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version