Enološki laboratorij
Cjenik analiza
vina, mošta, octa i jakih alkoholnih pića
Ovlašteni
ispitni laboratorij po rješenju Ministarstva poljoprivrede,
Klasa: UP/I-320-14/19-01/109
NAZIV
USLUGE / ANALIZE |
METODA |
CIJENA
ANALIZE s PDV-om (EUR) |
Relativna
gustoća (20/20ºC) |
*OIV-MA-AS2-01 |
8,00 |
Stvarni
alkohol |
*OIV-MA-AS312-01 |
18,00 |
Ukupni
alkohol |
*OIV-MA-AS312-01 |
35,00 |
Ukupni
suhi ekstrakt |
*OIV-MA-AS2-03B |
18,00 |
Reducirajući
šećeri |
MET-V-13 |
18,00 |
Ekstrakt
bez šećera |
MET-V-3 |
35,00 |
Ukupni
šećer kao invertni |
MET-V-16 |
18,00 |
Pepeo |
*OIV-MA-AS2-04 |
18,00 |
pH
vrijednost |
*OIV-MA-AS313-15 |
4,00 |
Ukupna
kiselost (izražena kao vinska) |
*OIV-MA-AS313-01 |
4,00 |
Hlapljiva
kiselost (izražena kao octena) |
*OIV-MA-AS313-02 |
7,00 |
Hlapljiva
kiselost (izražena kao octena) |
MET-V-15 |
7,00 |
Slobodni
SO2 |
*OIV-MA-AS323-04A1 |
7,00 |
Ukupni
SO2 |
*OIV-MA-AS323-04A2 |
7,00 |
Tlak
CO2 |
*OIV-MA-AS314-02 |
6,00 |
Saharoza |
MET-V-21 |
18,00 |
Limunska
kiselina (enzimska metoda) |
MET-V-10 |
20,00 |
Jabučna
kiselina (enzimska metoda) |
MET-V-12 |
20,00 |
Mliječna
kiselina (enzimska metoda) |
MET-V-25 |
20,00 |
Dušik
dostupan kvascu (YAN/ enzimska metoda) |
MET-V-28 |
45,00 |
Šećer
u moštu (°Oe, Babo) |
MET-V-14 |
4,00 |
Ukupni
alkohol u vinskom i voćnom octu |
MET-V-17 |
18,00 |
Ukupna
kiselost (izražena kao octena) u vinskom i voćnom octu |
MET-V-18 |
7,00 |
Slobodni
SO2 u vinskom i voćnom octu |
MET-V-19 |
6,00 |
Ukupni
SO2 u vinskom i voćnom octu |
MET-V-19 |
6,00 |
Ukupni
suhi ekstrakt u jakim alkoholnim pićima |
MET-V-24 |
10,00 |
Hlapljiva
kiselost u jakim alkoholnim pićima |
MET-V-22 |
7,00 |
Ukupni
esteri kao etil acetat u jakim alkoholnim pićima |
MET-V-23 |
10,00 |
Kontrola
mošta (ukupna kiselost, pH vrijednost, šećer u moštu) i stručni savjet |
OIV-MA-AS313-01
OIV-MA-AS313-15
MET-V-14 |
20,00 |
Kontrola
vina (ukupna kiselost, hlapljiva kiselost i slobodni SO2) i
stručni savjet |
OIV-MA-AS313-01
OIV-MA-AS313-02
OIV-MA-AS323-04A1 |
26,00 |
Kompletna
analiza vina |
(prema
10 parametara) |
109,00 |
Utvrđivanje
vrijednosti za nutritivnu deklaraciju |
(B)
/ AOAC |
30,00 |
*Akreditirane
metode. Izvornik: Compendium of International Methods of
Wine and Must Analysis, International Organization of Vine
and Wine (OIV), Paris.
Voditeljica
Enološkog laboratorija: Dr. sc. Irena Budić-Leto
Ravnateljica
Instituta: Dr. sc. Katja Žanić
Broj:
05-42/1-25
Split, 17. veljače 2025.
Cjenik
u pdf formatu
|